Etusivu |Galleriat |Taiteilijoista |Yhteydenotto |Tilaaminen |Tekijänoikeudet |Linkkejä |

Taiteilijoista

Mirealon, Milarcha & Sirkkanen — kolmen nuoren kuvataiteilijan ryhmä, joka tunnetaan myös nimellä Aaltojen klaani. Taide on usein kytköksissä scifiin ja fantasiaan, pohjoiseurooppalaiseen kansantarustoon, uniin ja surrealismiin, goottilaiseen kauhuromantiikkaan sekä ennen kaikkea luontoon — monipuolinen kolminaisuus — kuusi taitavaa kättä.

Mirealon on syntynyt vuonna 1989, Milarcha 1991 ja Sirkkanen 1994. Meitä yhdistää luontainen innostus visuaaliseen ilmaisuun. Olemme kukin harrastaneet kuvataidetta koko ikämme. Vanhimmat gallerioissamme esillä olevista töistä ovat vuodelta 2004 ja uusia tulee jatkuvasti lisää.

Olemme tehneet kuvitustöitä lehtiin, bändeille ja tapahtumille sekä toteuttaneet erilaisia kuvataideprojekteja tilaustyönä niin yksityishenkilöille kuin julkisille tahoillekin. Taidettamme on palkittu mm. useina vuosina peräkkäin Ropeconin taidenäyttelyssä sekä monissa lapsille ja nuorille suunnatuissa kilpailuissa.

Työskentelemme yhdessä ja julkaisemme taidettamme jaetulla kotisivulla sekä deviantArt-tilillä, jota Milarcha ylläpitää. Hallitsemme liki kaikki visuaalisen taiteen tyylit ja tekniikat (myös ne, jotka eivät ole edustettuna verkkogallerioissamme), mutta perinteinen käsintehty taide on kuitenkin vahvinta osaamisalaamme. Maalaustaiteen ohella olemme erikoistuneet myös sarjakuviin.

Olemme pääosin itseoppineita. Sirkkanen on toistaiseksi ryhmästämme ainoa, joka on suorittanut taiteeseen liittyviä korkeakouluopintoja. Milarcha on biologi ja Mirealon kielitieteilijä.

 

img.Mirealon laittaa elukat hyppimään kaikkien vapaiden paperien reunoille alta aikayksikön. Eläimet ja liike ovatkin ne aiheet, joissa hän parhaiten onnistuu. (Niinhän sanotaan, että taiteilija sisällyttää jonkin osan omasta persoonastaan jokaiseen teokseensa.)

Mirealon ei aina itsekään etukäteen tiedä, minkälainen aluillaan olevasta kuvasta lopulta tulee. Tulos on usein yllätys, ja joskus pelastus tapahtuu aivan viimehetkellä.

Mirealonin yleensä hauskat ja ystävällishenkiset teokset on havaittu helposti lähestyttäviksi.

 

 

 

 

 

 

img.

Milarcha suosii erityisesti realismia ja luonnontieteellisiä aiheita. Tarkat tutkielmat linnuista ovatkin hänen erikoisalaansa. Vakiorepertuaariin kuuluvat kuitenkin myös hyväntuuliset keijut ja muut luonnonhenget, kauhuromanttiset aiheet sekä taiteilijan omiin uniin pohjautuvat surrealistiset näkymät.

Milarcha ei saa vuodessa montakaan taulua valmiiksi, vaikka luonnoksia syntyy päivittäin, sillä hänellä on harvoin riittävästi aikaa keskittyä taiteen tekemiseen. Hän on yrittänyt vastata tähän haasteeseen kehittämällä huoliteltua tyyliään nopeammaksi ja suurpiirteisemmäksi, toistaiseksi tosin vain suhteellisen heikoin tuloksin.

 

 

 

 

 

img.Sirkkanen on monipuolinen tekijä, mutta parhaiten hänet tunnetaan maisemamaalauksistaan ja erityisen eloisista ja persoonallisista ihmishahmoistaan. Hän on piirtänyt scifi- ja fantasia-aiheisia pin-up -julisteita Spin-lehdelle vuodesta 2011 lähtien ja on muutenkin kerännyt mainetta viehättäviä naisia esittävillä teoksillaan.

Taulun valmistuttua Sirkkasella on pelottava tapa sanoa: ”Eikä ensimmäistäkään tahraa.” Maalauksessa ei ylimääräisiä tahroja tosiaan olekaan, mutta taiteilija itse on aina kainaloihin asti maalin peitossa.